آغاز برگزاری پنجمین دوره سلسله نشست‌های چشم انداز صنعت گردشگری در ایران

۰۸ آذر ۱۳۹۹ | ۱۳:۳۵ کد : ۲۵۰۹۵ اخبار و برنامه های مرکز گردشگری
پنجمین دوره سلسله نشست‌های چشم‌انداز صنعت گردشگری در ایران به همت مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران با همکاری واحدهای جهاددانشگاهی منتخب برگزار می شود.
آغاز برگزاری پنجمین دوره سلسله نشست‌های چشم انداز صنعت گردشگری در ایران

به گزارش روابط عمومی مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران(ISTTA)، رحیم یعقوب زاده رئیس مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران و رئیس سلسله نشست‌های چشم‌انداز صنعت گردشگری در ایران گفت: گردشگری به عنوان دانشی نو با توجه به کاربست روندهای علمی و همچنین پیشرفت سریع موضوع موردمطالعه¬اش امروزه به مثابۀ حوزه ای ضروری در بسیاری از دانشگاه ها و مراکز علمی کشورها موردتوجه است. درک مسائل مربوط به این رشته به تجمیع اطلاعات و پردازش و به اشتراک گذاری آن‌ها نیاز دارد و توانایی خلق، توزیع و بهره برداری از استادان و صاحب‌نظران این حوزه یکی از مهم ترین عوامل حیاتی موفقیت بخش های خصوصی و عمومی فعال گردشگری خواهد بود. براین اساس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی دانشجویان ایران «سلسله‌نشست های بررسی چشم انداز صنعت گردشگری در کشور» را در راستای ساماندهی شبکه نخبگان حوزه تخصصی گردشگری و انتقال راهکارهای آنها به تصمیم‌سازان و تصمیم گیران با هدف بهره گیری از تخصص نخبگان این عرصه طراحی کرده است.
یعقوب زاده افزود: در اجرای این دوره از طرح تلاش خواهد شد تا از همکاری هرچه‌بهتر و اثربخش‌تر معاونت فرهنگی واحدهای جهاددانشگاهی متقاضی و منتخب بهره‌ گرفته شده تا طرح به شایستگی برگزار شود.
دبیر طرح گفت:در این سلسله نشست ها تلاش خواهد شد تا تاثیرات متغیرهای اقتصاد، فرهنگ، امنیت، سلامت و سیاست بر حوزه گردشگری به صورت موردی و مسئله محورانه به بحث گذاشته شود و نتایج و مباحث هریک از نشست ها به صورت گزارش مستقل به اطلاع مدیران، مسئولان و نیز علاقه مندان برسد و درنهایت کتاب مجموعه‌مقالات نشست چاپ و منتشر شود.
در این راستا صدرا عمویی دبیر طرح با اشاره به جزئیات آن گفت: گردشگری به‌عنوانِ یک صنعت مهم، اهمیت ویژه‌ای در افزایش رشد اقتصادی، اشتغال‌زایی، درآمد سرانه، بهبود اقتصادی، افزایش کیفیت زندگی، بالارفتن امکانات رفاهی، افزایش انسجام اجتماعی و انتقال و اشتراک فرهنگی و حفظ ارزش‌ها دارد و پدیده ای چند‌ساحتی و چندوجهی است و دانش گردشگری علمی بین رشته ای بوده و با دامنه گسترده ای از رشته ها از جمله مدیریت، اقتصاد، علوم اجتماعی، جغرافیا، مردم‌شناسی، روان شناسی، تاریخ، علوم سیاسی و جامعه شناسی است.
وی مفاهمه و حل مسائل محلی، ملی و بین المللی درخصوص ابعاد مختلف گردشگری را نیازمند تجمیع عالمانه و نظام‌مند داده‌ها، تئوری‌‌پردازی و ارائه راهبردها و رهیافت‌های مشخص دانست و افزود: در این راستا مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران پنمین دوره سلسله‌نشست‌های صنعت گردشگری در ایران را در موضوعات و محورهای گردشگری و ابعاد سیاسی و اجتماعی، گردشگری، فرهنگ و آموزش، گردشگری، زنان و خانواده، گردشگری و مسائل روز، گردشگری و شعار سال، گردشگری و اقتصاد، گردشگری الکترونیک، گردشگری پزشکی و سلامت، طبیعت‌گردی و گردشگری و بافت‌های تاریخی با همکاری معاونت های فرهنگی جهاددانشگاهی واحد آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، خراسان جنوبی، اصفهان، الزهرا، تربیت مدرس، شهیدبهشتی، البرز، سمنان، زنجان، علم و صنعت، صنعتی اصفهان، علوم پزشکی شهید بهشتی، اردبیل، لرستان، کردستان، همدان و بوشهر برگزار می‌کند.
وی در ادامه با اشاره به این موضوع که اگر بناست سرزمین ایران به‌عنوانِ یکی از مقاصد مهم گردشگری در جهان معرفی شود، مسئولان و متولیان برنامه‌ریزی در کشور باید با برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی به مقولۀ چشم‌انداز گردشگری در جمهوری‌اسلامی‌ایران با ملاحظۀ قوانین فرادستی و اصول جهانی توسعه گردشگری بپردازند و امکان تولید و نشر داده‌های علمی و کاربردی گردشگری را که در این نشست‌ها مطرح می‌شود، در قالب‌های متفاوت فراهم کنند.
دبیر طرح در پایان گفت: این طرح از سال 1384 تاکنون طی چهار دوره در برگزار شده است و نشست‌های این دوره به علت شرایط ناشی از شیوع کرونا به‌صورتِ آنلاین با استفاده از سامانة یکپارچة امجد و مدیریت رویدادهای معاونت فرهنگی(رویتاب) برگزار می‌شود و متعاقباً فیلم آن در صفحه آپارات مرکز به آدرس aparat.com/ISTTA و اینستا به آدرس instagram.com/istta.ir پخش خواهد شد. همچنین سخنرانی‌های ایراد‌شده در قالب گزارش راهبردی(Policy Paper) چاپ و منتشر خواهد شد.



 


نظر شما :